Ik doe mee!

Een rondje LinkedIn, Facebook en mailbox levert op een doorsnee dag een lawine aan containerbegrippen op. Ik hou daar niet echt van. Mijn aandacht verslapt snel als ik voor de zoveelste keer Sociale Innovatie voorbij zie komen en geen gevoel krijg bij de boodschap van de zender. Duurzaam geeft mij rillingen. En het Nieuwe Werken leidt onverbiddelijk tot het direct afsluiten van de app. Niet echt handig voor een HR pro. Totdat ik besefte dat het vooral de woorden zijn die mij tegenstaan. De ideeën zijn vaak wel interessant. Ben ik de enige die afknapt op ‘lege’ woorden?

Buiten mijn comfortzone

Sinds kort ben ik Facilitator bij Host2Transform. Sorry, Practioner. Engelse terminologie vliegt mij hier om de oren. En wat denk je? Door mijn weerstand heen blijf ik enthousiast. Tot mijn eigen verbazing wordt het zelfs sterker. I get it! Juist de weerstand vertelt mij dat ik buiten mijn comfortzone stap. Dus omarm ik begrippen als Working Ecosystem, Transformation & Disruption. En er ontstaat ruimte.

World after Midnight

Ruimte om te ontdekken dat dit precies is waar ik naar zocht. Niks traditioneel HR. Juist de ontwikkelingen waarin bestaande rollen niet automatisch de juiste zijn. De TedX talk van Eddie Obeng over the World after Midnight schetst een inspirerend beeld van de fase waarin we zitten. Er zijn geen kant-en-klare antwoorden. Het is aan onszelf of we meebewegen in deze onzekere tijden of afwachten. Voor mij is het duidelijk; ik doe mee.

Host2Transform

En Host2Transform past daarbij. Jessica Tangelder heeft een simpele methodiek ontwikkeld die zich richt op mindset en gedrag. In een halfuurtje stellen mensen die elkaar niet (goed) kennen zich op een energieke manier open voor verbinding. De ideale start om te netwerken en te delen. Contacten die hier ontstaan vormen een olievlek waarbij steeds meer mensen gaan samenwerken met de focus op innovatie. Agile gedrag is hierbij essentieel. Letterlijk wendbaar, maar in deze context ook: aanpassen, gunfactor, intuïtie en empathie. Als mensen in organisaties buiten de hierarchische en formele lijnen kunnen gaan samenwerken ontstaat er ruimte om snel in te spelen op veranderingen. En worden talenten zichtbaar die eerder verborgen bleven. Super interessant om hiermee te werken. Zonder handboeken, regels en procedures. Gewoon, doen!

Ben jij klaar om buiten je comfort zone te stappen en te ervaren wat er dan gebeurt? Neem dan contact op.

Hisilicon K3

Posted in HRM, Inspiration, Samenwerking Tagged with: , , , ,

Leave a Reply